Onderhoud van kasten, lades en wanden - Pieters Keukens

Onderhoud van kasten, lades en wanden

Voorjaarsschoonmaak of niet, kasten en lades moeten zo nu en dan eens flink onder handen worden genomen. Zo komt u van eventuele vieze luchtjes af en verwijdert u aanslag van vuil en vet. Zo’n schoonmaakklus klaart u het beste met een vochtige doek en een zachte zeep. Werkt prima en ruikt heerlijk!

Met een bestekinzet wordt veel aanslag voorkomen en bijkomend voordeel; alle bestek en keukenspullen liggen geordend. Bovendien blijven ook uw messen langer scherp. Een kunststof bestekinzet of besteklade reinigt u het makkelijkst met een warm sopje.

Vet op wanden haalt u weg met warm water en een scheutje ammoniak, maar let op want niet elk materiaal is bestand tegen dit schoonmaakmiddel. Water met schoonmaakazijn is ook een optie, dit is wat vriendelijker voor de ondergrond. Gewoon wat op een vochtige doek sprenkelen en over de vuile plek halen. Voegen worden weer heerlijk schoon en fris met behulp van een tandenborstel met daarop wat schoonmaakazijn. Wel altijd goed naspoelen met warm water! Een keukenwand, lade of deur krijgt u veilig schoon met groene zeep.