Onderhoud van graniet - Pieters Keukens

Onderhoud van graniet

Graniet of ook wel natuursteen is naast duurzaam ook bijzonder mooi om te zien. U kunt kiezen uit de steensoorten en de kleuren die de natuur ons geeft. Elk granieten keukenblad is daarom uniek in zijn soort. Graniet is hard en niet tot weinig poreus, deze eigenschappen zorgen voor een oersterk, krasvast, watervast en onderhoudsvriendelijk keukenblad.

TIP

Wij raden u aan om bij het snijden altijd een goede snijplank te gebruiken. Zo voorkomt u dat zuur, sappen, vetten en olie vuil en vlekken achterlaten in het blad. Verwijder vloeistoffen meteen met een vochtige doek. Laat vetten en voedingsresten niet te lang liggen op uw composiet werkblad. Gebruik altijd een onderzetter voor hete pannen.

Graniet is niet bestand tegen belastingen die niet in evenwicht zijn. Ga dus nooit op het werkblad staan. Bij de spoelbak en de kookplaat is er het meeste risico op breuken. Voorkomen is beter dan genezen! Let dus extra op met zware voorwerpen op het blad, scherpe voorwerpen en chemicaliën.

TIP

Uw granieten werkblad kunt u het beste dagelijks schoonhouden met heet water en een neutraal reinigingsmiddel. Spoel goed na met ruim water!

Gebruik nooit schuurmiddelen of agressieve reinigingsmiddelen.

Een gepolijst granieten werkblad moet tot 3 keer geïmpregneerd worden in de 1e week na plaatsing, zodat het werkblad beter beschermd is tegen het intrekken van vocht en vet.