Onderhoud van een houten keuken - Pieters Keukens

Onderhoud van een houten keuken

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, vergt een houten keuken niet veel onderhoud. Onze houten keukens worden gemaakt van hoogwaardig geselecteerd hout. Dankzij deze materiaalkeuze kunnen onze houten fronten tegen een stootje en kunt u ze gemakkelijk onderhouden. Fineer of massief hout reinigt u het beste met een vochtige zachte doek. Na reiniging wel meteen droogwrijven! Bij hardnekkige vlekken zoals vet en voedingsmiddelen gebruikt u het beste een beetje spiritus.

GOED OM TE WETEN

De door ons gebruikte houtsoorten zijn sowieso op de gebruikelijke relatieve vochtigheidsgraad van 60 tot 70 procent afgestemd. U kunt de luchtvochtigheid in uw houten keuken meten met een hygrometer, maak voor het behoud van uw houten keuken, bij een te lage luchtvochtigheid, gebruik van een waterverdamper.

Onderhoud van een houten blad

Bij gangbare vlekken is afnemen met een vochtige doek of een sopje voldoende. Wel meteen nadrogen! Bij hardnekkige vlekken en lichte slijtage, kunt u het blad licht opschuren met een schuurpapier (korrel 180) en daarna in de olie zetten.

Dat oliën is sowieso een goed idee om uitdroging te voorkomen. Dit kunt u afhankelijk van de gebruiksintensiteit tot 12 keer per jaar herhalen. Informeer van tevoren over de olie die u moet gebruiken, zo voorkomt u vlekken. Een houten werkblad zal kleine krasjes gaan vertonen, dit is niet te voorkomen. Gebruik altijd een snijplank of een onderzetter op uw houten keukenblad.