Onderhoud van composiet - Pieters Keukens

Onderhoud van composiet

Composiet is een samengesteld materiaal dat ontstaat uit kwartsgranulaten, harsen en kleurpigmenten. Na vermenging van deze grondstoffen wordt het onder hoge druk samengeperst in een mal, vacuüm getrokken en uitgehard in een oven. Na afwerking ontstaat een duurzaam gesteente met een natuurlijke uitstraling. Een composiet blad heeft een hoge krasvastheid, is kleurvast, bestand tegen corrosie, vloeistofdicht en is bestand tegen een hoge mechanische weerstand.

TIP

Uw composiet werkblad kunt u het beste dagelijks schoonhouden met heet water en een neutraal reinigingsmiddel. Intensief schoonmaken gaat het makkelijkst met CIF cream schoonmaakmiddel en warm water. Spoel goed na met ruim water!

Met een scheutje onverdunde CIF Cream Wit op een zachte spons wrijft u vlekken weg. Wel altijd naspoelen met warm water! Reinigen met schoonmaakazijn kan ook prima. Even laten inwerken en goed naspoelen met warm water is ook hier het devies Gebruik nooit andere schuurmiddelen, bleekmiddel of ammoniak en geen schuursponsjes of staalwol, dit veroorzaakt beschadiging en dofheid.

Ook agressieve chemicaliën zoals ovenreinigers, ontstoppers of onderhoudsmiddelen op basis van siliconen kunnen blijvende schade aan het oppervlak toebrengen.

TIP

Wij raden u aan om bij het snijden altijd een goede snijplank te gebruiken. Zo voorkomt u dat zuur, sappen, vetten en olie vuil en vlekken achterlaten in het blad. Verwijder vloeistoffen meteen met een vochtige doek. Laat vetten en voedingsresten niet te lang liggen op uw composiet werkblad. Gebruik altijd een onderzetter voor hete pannen.

Composiet is niet bestand tegen belastingen die niet in evenwicht zijn. Ga dus nooit op het werkblad staan, bij de spoelbak en de kookplaat is er het meeste risico op breuken. Voorkomen is beter dan genezen! Let dus extra op met zware voorwerpen op het blad, scherpe voorwerpen en chemicaliën.